Тук има само сурови и свежи истини:
Не съм суровоядка, но искам да съм. Не искам да си намирам оправдание, но прекалено много обичам запечени картофи, домашен хляб, бобена чорба и палачинки. Не искам да избързвам и знам, че един ден това или ще стане от самсебе си, или ще продължа както сега- с много сурови храни, но и с печени изушения…
- Няма животно в природата, което да пече храната си.
- Знаете ли, че повечето витамини ( витамин С съвсем изцяло) изчезват при кулинарна обработка? Всички ензими също изчезват. Белтъците се денатурират, а полезните мазнини ( ленено, сусамово масло, масло от авокадо, рапица, зехтин и пр.) губят биологичната си стойност след определена температура?
- Оптималната диета за всеки е 80/20- сурова към готвена храна. Спазвайки този принцип, доставяте на организма си всички необходими вещества и ензими, които се съдържат в суровата храна.
- Лесно, бързо, енергоспестяващо, полезно…и вкусно, убедете се! Ако това не е причина да предпочитате суровата храна, то предложете ми причина да изберете готвената!
Leave a comment