Правила в кухнята

А  тук ще Ви представям вкусотийки всякакви (:

  • Стремя се да използвам възможно най-разнообразни продукти и повечето от тях да са сурови.
  • Важен принцип, който спазвам: предпочитам и наблягам на сезонните плодове и зеленчуци.
  • Подправки: имам цял шкаф и използвам умело и обилно, но винаги има място за експеримети….Не че ми допада да слагам кимион на торта с банани, но шоколад с чили и черен пипер е умопомрачаващо!  
  • Мазнини: основно използвам зехтин, сусамово, ленено и рапично олио; С обикновено слънчогледово само задушавам лук.
  • Чашки, чинии, вилички: ах, как обичам да  декорирам масата само! Така е приятно храната да е елексир и за очите, и за стомаха, и за тялото! Със съвсем малко усилия, можете да превърнете вечерята в забавно и шарено преживяване, особено ако има злояди дечица наоколо.
  • Храна не се изхвърля!!! Ако остане някаква смес или тесто, задължително му се намира приложение! 
  • Купичките и те не се изхвърлят. Какво като по презумция са за еднократна употреба?!
    Само за уточнение: при съхранение на храна в стъклен или порцеланов съд в хладилник, повече енергия е нужна, за да се изстуди до нужната температура. За това предпочитам да пъхам пластмасови купички от маслини, тахан, салати и др. в хладилника!
  • Обичам да си пея и да готвя. Следователно не трябва да има хора около мен, но ако Тодорина ми♥ е наоколо, пак мога да пея…а той да недоумява защо.
  • Апетитът е виновен за всичко, аз вина нямам…



Advertisements

2 Comments to “Правила в кухнята”

  1. Защо ти е тъжно човечето ? :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: