БобоПразна салата

boboprazИли с две думи боб с праз.
Но какво е по-специалното- добавката!
Това си е чиста и обикновена бобена салата, но не с лук, ами с праз и с мегаспешъл заливка.

Какво да си приготвим:

  • боб, сварен- бял, червен, ако имате може и синьо-зелен
  • и праз, нарязан наситно
  • и чушкаааа- туй е новото
  • зехтин
  • магданоз
  • червен пипер и джоджАн(сух)

 

Салатата няма кой знае каква философия. Няма да се обясняваме. Но добавката се прави така: 
Магданозът с малко сол се начуква в хаванче,  после се прибавят подправките и зехтина, пак кълцате, докато всикчи миризми се омещат. И това е. 
Споделям какво точно слагам, понеже вкусът се изменя; ако вместо праз има кромид, то подправките няма да са толкова осезаеми. Джодженът създава чувство за свежест. И следователно, консумирайте салата със стайна температура. 

wpicon

Advertisements

One Trackback to “БобоПразна салата”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: