Мариновани маслини или зехтин с привкус

olives in oilЧудно предложение от малко продукти, подходящо за:

  • Паста
  • Салати
  • За върху филийки
  • За пастети
  • Дори за подарък, когато са в красиво шишенце!

 

Лесна работа- в бурканчета или шишенца слагате:

 

  • Зехтин ,екстра върджин да е!
  • маслини- желателно е да са по-меки и ароматни; огромните и твърди няма да пусат толкова вкус и аромат
  • свеж или сух магданоз/копър/босилек
  • слънчо семена
Първо редите магданоза щръкнал нагоре и покрай него маслинки. Слагате по желание слънчо семе и заливате догоре  със зехтин. За една седмица са готови♥

wpicon

Advertisements

3 Responses to “Мариновани маслини или зехтин с привкус”

  1. Здравей:) Имам въпроси-може ли примерно да се смесят 2 вида маслини-руса и черна? А и ако някой вид от маслините ни са адски солени,можем ли предварително да ги накиснем в студена вода?Мерси!

    • Здравей :)
      Ако са много солени, може даже да ги намбодеш с вилица и да ги изкиснеш :( И аз не обичам толкова солени.
      А дали може да ги смесиш- защо не :)

Trackbacks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: