Зелена паста за паста?

greenpasta`

Зелено в чиниите!!!!! Зелено върху макароните! И зелено да е около нас! И мисълта ни, и настроението ни!☼
Зелено е любимият ми цвят от съвсем малка- може би понеже все зелени дрехи ми купуваха (заради очите). После тапетите,  пердетата и постелката на леглото ми бяха зелениЗелена е и храната! 

И то здраво:

  • Дебела връзка копър
  • семе слънчогледово покълнало
  • тиквено семе
  • зехтин ( не се скъпете)
  • къри, сол на вкус.
В незеления( ух…) блендер се слага всичко и резултатът е наситено зеленЗелена паста за паста.
Става и за върху филий леб( както се казва из Врачанско).
Аааа, да: време за правене: 10 минути с измиването на посудата.

wpicon

5 Responses to “Зелена паста за паста?”

  1. Това мила Ванилка е братовчедчето на италианското песто. Предлагам ти вместо къри да му друснеш някоя и друга скилидка чесън и тогава може и цял хляб да изядеш с него.Иначе поздравления за блога – много му се кефя, нищо, че по години ти се падам леличка.

    • Боянке :) Няма да ти казвам леличка, щото то е важно на какъв акъл си, а не на колко години :)
      А за съвета ти- хм…няма да е с чесън, а с асефатида. Аз явно съм една от малкото вегета, които хич не обичат, та направо не понасят суров чесън. Инак много го готвя, но суров- просто не харесвам :) Затуй слагам други миризливи подправки!
      И благодаря за поздравите, много се радвам, че ти харесва!!!♥

Trackbacks

Leave a comment