Макарони с екстри (;

cornypasta

Олиии малии, макарони не бях яла сигурно година; просто не минавам на този щанд, а и ги заменям с други зърнени. Но след обилните трапези в DreamHouse, където има супер вкусни макарони, се плеснах по чело врачанско си казах:”Купи макарони, купи макарони.”
Вчера се сетих какво си бях казала и намерих едни ръжени, една маслинена паста, една царевица, че кокошка като мен и петел като Тодор си умират да кълват и направих и тази бъркотия в кухнята.

Включва: 

  • ръжени макарони, 1/3 пакет
  • царевичка жъълтичка в шепа ( в консерва,де)
  • маслинена паста, купена ( dislike)
  • зелената ми ♥ паста за Паста
  • маслини, мариновани( homemade, like!) -ще дам линк и как си правя маслинките! мариновани.
  • домати и чушки, на малки парченца
  • копър
  • неЖни кълнове( от люцерна са моите)
  • Ооо да- сусамено олио, новото ми попълнение любимо.
Макароните си ги варите, както баба ви е учила. Ама аз не ги варя до пълна готовност, ами ги оставям лееко жилави.
Отцеждам ги и слагам царевицата при тях в тенджурката. Не джуркам!
Отделно- доматио и пиперо нарязвам наситно, копъро- и него и това е. Не е голяма философия. Самата комбинация е много свежа обаче.
Сипвам макарони, после зеленчуци, после копър, кълнове, пасти всякакви, отгоре кълнове и си слагам кърпа на вратлето и зрително се наслаждавам на чинията си. Ето:cornypasta2

wpicon

Advertisements

8 Responses to “Макарони с екстри (;”

  1. От личен опит мога да потвърдя, че са далеч по-вкусни от кетчупено – подсладените, които продават по пицариите. А приготвянето е достатъчно бързо, особено когато сме изморени от напрегнатия бизнес ден =)

    • И когато някой друг ги направи за нас ♥ А то хич не е трудно или пък бавно, щом влагаме любов към напрегнатото гладно същество.

  2. Бързо да мяташ още 1 пакет в тенджерата! { }

  3. “изморени от напрегнатия бизнес ден…” О, йес ! :D

  4. Моля, не го обръщайте на чат, програмистчета такива!

  5. Може ли да се включи и един бивш програмист ;о)) Изглежда страхотно и направено с вкус, само бих заменил тестената паста с някаква каша от микс овесени/пшеничени/ръжени.. ядки, може и шейкнати с полу-кълнове от същите :))

    • Ам че може! Ама така се бях наканила на макароне! А, те са ръжени де( усещаха се, че не бяха толкова “нежни” при ядене).
      И според мен ще е мега яко с овесени ядки, накиснати в топличка вода за 10ина минути! Найс идея!

Trackbacks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: