Царевични филийки

corny

Жълтата есен е сезонът и на жълтата царевица. И като минавам по пазарите и ми замирише,мммм, чудно е, обаче аз пък искам да си я направя вкъщи. Взимам сурови царевици, задължително искам и листа от продавача( винаги има повече, понеже някои клиенти я искат по-чиста и те ги махат). 

Следва варенето. Има 3 варианта:

  • в тенджера с вода- пригответе си около 2 3 часа за не много добре сварена царевица
  • в тенджера под налягане- около 30 минути са напълно достатъчни
  • на пара- още не съм пробвала, но мисля, че няма да е повече от час.

Царевица на зърна- суперско! В салата, в супа, в шепа, с лъжичка (:

 Но!!!! Защо пък трябва да е толкова традиционно?

Направете си филийки от царевица. Изчакайте да поизстине и с остро и тънко ножче си отрежете филийки- дръжте вертикално царевицата и близо до основата режете смело. Тях може да ги използвате за гарнитура, да ги мажете с разни пастети, да ги запечете на тиган. 

И е мега подходящо за сандвичи- между две филийки вкусен, здравословен, домашен хляб!
wpicon

Advertisements

One Trackback to “Царевични филийки”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: